Φροντίδα - Συμβουλές
Εκτύπωση E-mail

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΣΑΣ

 

dogbone Φροντίστε ώστε το παιγνίδι να είναι ασφαλές για το κατοικίδιο. Έτσι είναι καλύτερα να επιθεωρείτε τακτικά τα παιχνίδια. Εάν οποιοδήποτε μέρος χαλαρώσει ή αποσπασθεί, φροντίστε να το αφαιρέσετε αμέσως.

 

paw Η γνώριμη μυρωδιά σε ένα αγαπημένο παιχνίδι είναι παρήγορο για το σκύλο σας, έτσι είναι προτιμότερο να μην πλένονται συχνά. Ωστόσο, όταν ένα παιχνίδι είναι πραγματικά πολύ βρώμικο, μπορεί να πλυθεί με κρύο νερό.

 

dogbone Προτιμάτε να ταΐζετε το κατοικίδιο ζώο σας με δύο μικρότερα γεύματα αντί για ένα μεγάλο γεύμα. Ρυθμίστε τις μερίδες, έτσι ώστε το κατοικίδιο ζώο σας να τρώει όσο χρειάζεται χωρίς να αφήνει φαγητό στο δοχείο του.

 

paw Είναι προτιμότερο να μην υγραίνετε την τροφή για το κουτάβι ή το γατάκι σας με νερό ή γάλα, ώστε να μην δημιουργείται ένα γόνιμο έδαφος για τα βακτηρίδια.

 

dogbone Φροντίστε για την καθημερινή υγιεινή των δοχείων που χρησιμοποιείτε για το κατοικίδιό σας.

 

paw Κάθε φυλή έχει διαφορετικές διατροφικές απαιτήσεις για την ικανοποίηση διαφόρων φυσικών χαρακτηριστικών και των αναγκών τους. Αποφεύγετε την ίδια διατροφή σε κάθε σκυλί για την ελαχιστοποίηση προβλημάτων ασθενειών.

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ

 

Η σίτιση είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα για τη φροντίδα των πτηνών συντροφιάς. Η διατροφή τους πρέπει να είναι ποικίλη και πλήρης. Αυτά τα κατοικίδια χρειάζονται λίπη, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να έχετε ένα χαρούμενο και ευχάριστο τραγούδι. Τα λίπη δίνουν ενέργεια και ένα υγιές και λαμπερό φτέρωμα, με την προϋπόθεση να υπάρχει έλεγχος για να αποφευχθεί η παχυσαρκία. Τρόφιμα που έχουν λίπος είναι το ηλιοτρόπιο, κάνναβη κλπ. Υδατάνθρακες έχουν όλοι οι σπόροι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις βιταμίνες. Γι αυτό υπάρχουν τα σκευάσματα βιταμινών για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοικίδιων πτηνών σε ασβέστιο, σίδηρο, κλπ.

Φυσικά το καθαρό και φρέσκο νερό πρέπει να είναι συνέχεια κοντά τους. Η καθαριότητα και ο καθαρισμός του κλουβιού είναι πρωτοβάθμια φροντίδα. Ειδικότερα για τους παπαγάλους για να αποφευχθούν μολύνσεις στα πόδια είναι απαραίτητη και η τουαλέτα. Παπαγάλοι  που είναι απρόθυμοι για μπάνιο με το νερό θα πρέπει να ψεκάζονται με κάποια συχνότητα. Χρειάζονται ιδιαίτερη αγάπη, υπομονή και προσοχή για να σας δώσει καλύτερα αποτελέσματα ειδικά στην εκπαίδευσή του.

 

Εικόνες από παπαγάλοι